Контакти Пътеводител За нискотарифните авиокомпании

 

Какво трябва да знаем когато пътуваме с нискотарифна авиокомпания

 

1. Билетите са евтини, но всякакви промени по веднъж закупени билети (промяна на дати, имена на пътници, полети и т.н.) ще ви излязат солено.

2. Обичайно багаж над 10 или 15 кг не е включен в цената на билета и се доплаща допълнително. Проверете теглото и обема на ръчния си багаж предварително, защото рискувате да Ви върнат на check-in-а или да Ви се наложи да доплащате на летището, което е неприятно, отнема време и нерви.

3. В билета няма включена храна и напитки, но в самолета се предлага скромен кетъринг срещу заплащане.

4. Има случаи на неспазване на часовете за излитане и съответно на кацане.

5. Често екипажът бърза да настани пътниците, което създава напрежение.

 

Бързането се дължи на факта, че компанията плаща на час за престой на летището и за да са евтини билетите, трябва да се стои по-малко „на паркинг”.

6. За да се намалят разходите и съответно цените на билетите, е въведено самостоятелно чекиране онлайн. Не е трудно да се справите, следвайте инструкциите. Не забравяйте да си носите разпечатката от компютъра. Не е нужно копието да е цветно.

7. Билетите нямат места, т.е. всеки сяда, където намери за добре, което в зависимост от пътниците може да предизвика неприятни ситуации и спорове за места, може да сте разделени от спътниците си. Хубавото е, че децата винаги седят с родителите си, а и семейства с деца се допускат първи в самолета.

8. Срещу допълнително заплащане можете да си закупите преференциално качване на борда, т.е. преди всички.

 

 

 

 

All rights reserved © 2011 Vanilla Travel Ltd. www.vanillatravel.bg