Екскурзии по света Турция 8-ми март в Истанбул от 175 лв.

8-ми март в Истанбул

 

от 175 лв.

 
Специално за празника на мама Ви предлагаме една много приятна екскурзия до Истанбул. Направете (си) незабравим подарък и да тръгваме!
 
Цени и хотели по програмата:
 
Цената включва:
1) Транспорт с лицензиран автобус
2) 2 нощувки със закуска в хотел по избор
3) Обзорна екскурзия с екскурзовод на български език
4) Медицинска застраховка
5) Посещение на търговски център „Форум“, магазин „Икеа“, аквариум „Тюркоазо“(без включена входна такса за аквариума)
 
Цената не включва:
1) Допълнителните екскурзии
2) Разходи от личен характер и бакшиши
3) Медицинска застраховка за лица от 65 год. до 75 год. - доплащане 5 лв.
4) Медицинска застраховка за лица от 75 год. до 80 год. - доплащане 10 лв.
5) Трансфер при събрани по-малко от 10 човека за тръгване от В. Търново, Габрово, Казанлък и Ст. Загора; Варна и Бургас (около 15 лв. на човек)
 
 
ГРАФИК НА ТРЪГВАНЕ:
 
София 22:00 ч. паркинга пред стадион “Васил Левски”
Пазарджик 22:50 ч. ШЕЛ Пазарджик
Пловдив 24:00 ч. ОМВ до хотел Санкт Петербург
Хасково 01:00 ч. ШЕЛ Клокотница
В. Търново 21:15 ч. пред хотел Етър
Габрово 22:00 ч. от паркинга зад Дома на сатирата
Казанлък 23:15 ч. ОМВ до ДАП
Ст. Загора 00:00 ч. ЖП Гара
Варна 22:00 ч ул. „Антим“ I
Бургас 23:50 ОМВ до хотел „Мираж“
 
ПРОГРАМА:
 
Първи ден 06.03.2014 г.
Отпътуване от София в 22.00 ч. от паркинга пред стадион „Васил Левски”, от Шел Пазардиж в 22:45 ч., от Пловдив в 24.00 ч. от OMВ до хотел Санкт Петербург, от Хасково в 01:15 ч. от ШЕЛ Хасково.
 
Втори ден 07.03.2014 г.
Пристигане в Истанбул сутринта. Пешеходна обиколка, с разглеждане на Хиподрума, Египетския обелиск, „Синята джамия”, църквата „Св. София” и двореца „Топкапъ” (отвън). Настаняване в хотела. Свободно време или дневна разходка с яхта по Босфора със свободно време на Египетския пазар. Вечерта разглеждане на нощен Истанбул и посещение на кафенето на Пиер Лоти, търговската улица Истиклял осеяна с магазини и заведения. За любителите на турската кухня предлагаме възможност за вечеря в Ориент Хаус или в Рибен ресторант, намиращ се под моста Галата, от където се открива неповторим нощен изглед към Златния рог и Босфора. Връщане в хотела. Нощувка.
 
Трети ден 08.03.2014 г.
Закуска. От 9.00 ч. екскурзия и посещение на Двореца „ Долмабахче”, моста над Босфора, азиатската част на Истанбул, хълма „Чамлъджа” и Вселенската патриаршия (доп. заплащане). Следобед, по желание посещение на църквата „Света София“ и Водохранилището (доп. заплащане). За любителите на силните усещания, предлагаме да се насладят на открития през март 2013 увеселителен парк Виаленд, с множество атракции и забавления, сред които тематичен парк, шопинг шоу център (доп. заплащане). Вечерта може да се забавлявате в града или да вечеряте в някой от великолепните ресторанти с превъзходна кухня - Ориент Хаус, Гар Мюзикхол (доп. заплащане). Нощувка.
 
Четвърти ден 09.03.2014 г.
Закуска. Освобождаване на хотела. В 8.30 екскурзия и посешение на двореца „Бейлербей“ и „Къз кулеси“ – кулата на девицата (доп. заплащане). Туристите, които не са записани за организирана екскурзия, трябва да освобоят хотела до 12 часа и да оставят багажа си за съхранение в хотела. След приключване на екскурзията отпътуване и свободно време (около 2 часа) в най-големия търговски център в Истанбул „Forum”, магазин „IKEA” и аквариум „Тюркоазо”. Отпътуване за България. Пристигане в София около полунощ.)
 
 
При запитване, моля посочете името на хотела, видът настаняване и броят на туристите (възрастта на децата).
 
 
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ ЕКСКУРЗИИ:
Обзорна екскурзия - включена в цената (продължителност около 2 часа). Разглеждат се: Синята джамия, църквата „ Света София“ – отвън, двореца Топкапъ – отвън, Египетския обелиск, колоната на Константин, Змийската колона, фонтана на Вилхелм II-ри.
 
Екскурзия до Двореца „ Долмабахче”, моста на Босфора, азиатската част на Истанбул, хълма „Чамлъджа”, българската църква „Свети Стефан”, Вселенската патриаршия - 30 евро (продължителност около 4 часа). Цената включва: транспорт, обслужване от местен лицензиран екскурзовод на български, входни такси за Долмабахче, пътни такси. Разглеждат се: Двореца „Долмабахче“, продължаване с автобуса по единия от мостовете над Босфора до азиатската част. Свободно време на един от хълмовете, превърнат в природен парк, от където се открива прекрасна панорама към европейската част на града. Свободно време за кафе и фото пауза. Продължаване с автобуса към българската църква „Свети Стефан“ (поради ремонтни работи, църквата може да се разгледа само отвън)
 
Вечеря в атракционно заведение Гар мюзик хол - 35 евро/ Ориент хаус - 40 евро ( продължителност около 3,5 часа).Цената включва: трансфер от хотела и обратно (ако такъв се налага), вечеря с програма, представител на фирмата. Възможност да се запознаете с турския фолклор и да опитате местната национална кухня. Менюто включва: салата асорти, топло предястие, основно ястие, десерт – сезонни плодове, 2 питиета на човек (анасонова ракия или вино или джин или бира или безалкохолно)
 
Разходка с кораб по Босфора – 20 евро (продължителност около 3-4 часа). Цената включва: трансфер от хотела и обратно, екскурзоводско обслужване, билет за кораб. Едно вълнуващо пътешествие, съчетано с беседата на професионален екскурзовод, възможност да се докоснете до красивите пейзажи и сгради познати ни от телевизионния екран. След приключване на мини – круиза по Босфора, ще имате свободно време на Египетския пазар, наречен „Рая на подправките".
 
Църквата „Света София“ и водохранилището на Юстиниан – 25 евро (продължителност около 2-3 часа). Цената включва: транспорт (ако такъв се налага), екскурзоводско обслужване, входни такси за Света София и Водохранилището. Света София е най-внушителният паметник на византийското изкуство, поразяващ със своето изящество и разкош. Водохранилището съхранява и до днес единствения запазен оригинал на горгоната Медуза.
 
Дворецът „ Топкапъ“ – 25 евро (продължителност около 2,5 часа). Цената включва: транспорт, екскурзоводско обслужване, входни такси за Топкапъ. Казват за Топкапъ, че е изпълнен с духа на поезията и музиката. Двореца се състои от изящни, не високи сгради, с красиво подредени градини с лалета, символ на османския вкус и изтънченост.
 
Дворецът „Бейлербей“ и „Къз кулеси“ – Кулата на девицата – 35 евро (продължителност около 4 часа). Цената включва: транспорт, входна такса за двореца Бейлербей и за Кулата на девицата с включена топла напитка (чай или кафе) и лека закуска и екскурзоводско обслужване. Двореца Бейлербей е разкошна сграда, построена във френски необароков стил, от която се откроява спираща дъха панорама към Босфора. Кулата на девицата е важна и неразделна част от силуета на Истанбул, съхранила и до днес легендата за дъщерята на римския император.
 
Нощен Истанбул – квартал Таксим и пешеходната улица Истиклял, кафенето на Пиер Лоти – 15 евро (продължителност около 4 часа). 
Цената включва: транспорт и екскурзоводско обслужване. Разглеждат се: Площад Таксим – културен и търговски център на Истанбул, възможност за разходка по пешеходната улица „Истиклял“, изкачване с лифт до кафето на Пиер Лоти. Свободно време за снимки.
 
Посещение на „Миниатюрк“ – 20 евро (продължителност около 4 часа). Цената включва: транспорт, входна такса и екскурзоводско обслужване. Тук са представени макетите на всички забележителности намиращи се на територията на Турция, като Ефес, Кападокия, Троя, Мавзолея в Халикарнас, Памуккале и много други.
 
Посещение на атракционен парк Виаленд – 30 евро / 25 евро деца от 4-11г. Цената включва: транспорт и входни билети за Виаленд Виаленд – приключение, което трябва да се изживее. Парка, предлага емоции, които ще изпитат всячески предела не само на физическите, но и психическите ви възможности, докарвайки ви луд сърдечен ритъм и неистови писъци, огласяващи територията на атракциона.
 
Важна информация:
1) Всички допълнителни екскурзии се провеждат от местен лицензиран екскурзовод на български език.
2) Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на историческите обекти и трафика в Истанбул.
3) Допълнителните екскурзии се заявяват предварително при записване в България, а се заплащат на място в Истанбул на представителя на фирмата партньор.
4) Минимален брой за провеждане на допълнителните екскурзии: 15 души.
5) Mинимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 30 човека
6) Условия за резервация: депозит 50% при записване, доплащане – до 20 дни преди датата на отпътуване
7) Необходими документи : Международен паспорт

 

Предоставената информация на този сайт е с рекламна цел. "Ванила Травел" ЕООД не носи отговорност в случай, че са допуснати техничеки грешки. За официална информация и цени се считат предоставените от агенцията цени и условия в писмен вид при запитване от страна на туристите.
 

 

Още от тази категория: « Екскурзии в Турция с автобус

All rights reserved © 2011 Vanilla Travel Ltd. www.vanillatravel.bg