Почивки по света Гърция Почивка на о.Закинтос, 8 нощувки, от 590 лв.

 

Почивка на о.Закинтос

 

с автобус от 590 лв.

 

 

9 дни / 8 нощи

 

Това пътешествие ще Ви отведе до най-красивите и приказни места на Древна Гърция. Остров Закинтос ще Ви вземе дъха - нереално красиви заливи, плажове и природа. Ще се докоснете до храма на Делфийския оракул, ще разгледате Сините пещери докато пътувате с корабче, ще посетите гр. Патра и най-големия катедрален храм  „Св. Апостол Андрей Първозвани". И още...

 

 

Дати на отпътуване и цени:

01.06.2013 г. 08.06.2013 г. 15.06.2013 г. 22.06.2013 г. 29.06.2013 г.

06.07.2013 г. 13.07.2013 г. 20.07.2013 г. 27.07.2013 г. 

24.08.2013 г. 31.08.2013 г.

07.09.2013 г. 14.09.2013 г. 21.09.2013 г.

Цената включва:

1) транспорт с лицензиран автобус,
2) такси за моста Рио - Антирио,
3) фериботни такси и билети Килини – Закинтос – Килини,
4) фериботни такси и билети Патра – Антирио,
5) 1 нощувка със закуска в Делфи,
6) 6 нощувки със закуски и вечери в Закинтос - хотел 3*,
7) панорамна обиколка на град Закинтос,
8) посещение на Аквапарк с включени трансфери,
9) 1 нощувка със закуска в района на Волос,
10) медицинска застраховка с асистънс,
11) екскурзовод/водач от фирмата организатор

 

Цената не включва:

1) Екскурзия – обиколка на остров Закинтос / 5 ден / - 24 евро при минимум 20 участници

2) Входна такса на Делфи – 9 евро

3) Целодневен круиз до остров Кефалоня – 40 евро

 

Важно: Доплащане за застраховка на лица от 65 г до 70 – 5 лв ; от 70 до 75 г – 7 лв ; над 75 г – 15 лв

 

 

 

 

 

 

 

Програмата предвижда:

1 ден
- Отпътуване (от София в 7.00 ч) от площад “ Александър Невски “ по маршрут София –Солун - Делфи / 663 км. / . Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

2 ден - Закуска. Разглеждане на най-големия оракулски Аполонов храм, чиито останки се намират в живописната котловина на планината Парнас. Делфи достига своя разцвет през VI век пр. н.е. като главен религиозен център на елините. От руините на театъра, стадиона, както и на мраморния храм-ротонда, обграден отвсякъде с колони, съдим за важното религиозно и политическо значение на Делфи. Отпътуване за Антирио и преминаване на полуостров Пелопонес по най-големия окачен мост в света / 2252 метра /. Преминване с ферибот, от пристанище Килини, на остров Закинтос. Настаняване в хотела. Свободно време за почивка. Вечеря. Нощувка.

3 ден - Закуска. Туристическа обиколка на град Закинтос – столицата на острова: площад „ Св. Марк „ с католическата катедрала, музея на Соломос и Калвос - едни от най- почитаните гръцки поети, прекрасните сгради на площад „ Соломос „ – отразяващи типичната атмосфера. Възможност за посещение на Византийския музей / по желание /, Градската библиотека, Храмът на Дионисий / патрон на острова / и Венецианската крепост. Свободно време за снимки и фрапе в колоритните кафенета, пръснати из стария град. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ден - Закуска. Свободен ден за плаж, релаксация и разходка. Вечеря. Нощувка.

5 ден - Закуска. Свободно време за плаж или еднодневна екскурзия на остров Закинтос/срещу допълнително заплащане/ - хълмът Бохали за кратка фото пауза на изумителната панорамна гледка към град Закинтос; пътуване по източния бряг на острова и посещение на селището Агиос Николаос, откъдето с малко корабче ще се види неповторимата красота на „Сините пещери” и тюркоазенoмайните води на залива Скинари. Спирка на залива Навагио, който дължи името си на круширалия през 1983 г . кораб, останките на който изпъкват на фона на отвесни бели скали. Посещение на Василикос – шедьовър на природата, рай за всички, които обичат морето... Впечатлява Националният морски парк, който е създаден на Закинтос, за да бъдат предпазени застрашените морски костенурки Caretta Caretta. Завръщане в хотела към 17.00. Вечеря. Нощувка.

6 ден - Закуска. Свободен ден. Любителите не екстремните преживявания могат да направят безплатно посещение на „Аквапарк”, с безплатен трасфер в двете посоки, а за почитателите на просторните пясъчни плажове – още един незабравим ден. Вечеря. Нощувка.

7 ден - Закуска. Свободно време за плаж или по желание целодневен круиз до стров Кефалония. Кефалония е административен център на Йонийските острови и е с площ 781 кв.м. Островът обхваща голямо природно многообразие и особености. Съвършените плажове са сякаш от пощенска картичка, планината Енос е покрита със специфичен вид ели, които се срещат само тук. Обявена за национален парк. Тя приютява рядка порода диви коне. Пещерата Дрогарати е с внушителни размери и е прочута с невероятната си акустика. Тук през лятото се изнасят множество концерти. Другата пещера Мелисани е скрила в недрата си подземно солено езеро, приказно осветено от снопове светлина, проникващи през отвори на тавана. Вечеря. Нощувка.

8 ден - Закуска. Свободно време за плаж или по желание целодневен круиз до стров Кефалония. Кефалония е административен център на Йонийските острови и е с площ 781 кв.м. Островът обхваща голямо природно многообразие и особености. Съвършените плажове са сякаш от пощенска картичка, планината Енос е покрита със специфичен вид ели, които се срещат само тук. Обявена за национален парк. Тя приютява рядка порода диви коне. Пещерата Дрогарати е с внушителни размери и е прочута с невероятната си акустика. Тук през лятото се изнасят множество концерти. Другата пещера Мелисани е скрила в недрата си подземно солено езеро, приказно осветено от снопове светлина, проникващи през отвори на тавана. Вечеря. Нощувка.

9 ден - Закуска.Отпътуване за България. Пристигане в София около 18.00 часа.

 

All rights reserved © 2011 Vanilla Travel Ltd. www.vanillatravel.bg